oktober 28, 2020

Poppenkast met Willem-Alexander en Maxima

Wat heerlijk toch dat kneuterige Nederland. We kunnen ons zo druk maken in dit land over alles. En dan bedoel ik ook werkelijk ALLES. Zelfs verontwaardigd reageren dat Willem met zijn familie naar zijn vakantieadres in Griekenland is afgereisd terwijl Nederland in een halve lockdown zit.

Goed het was niet zo slim zou Maxima zeggen, maar die man moet ook af en toe ontspannen. Hij woont samen met alleen maar vrouwen, waarvan er drie ook nog aan het puberen zijn.

Maar hoe Willem-Alexander dan vervolgens sorry zegt tegen de Nederlanders is wel een beetje overdreven. Daarbij wordt de toespraak alleen maar zwaarder doordat hij ook nog de troonrede stem inzet (lees: langzaam gaat praten). En wat is de rol van Maxima bij deze videoboodschap? Lief kijken en hopen dat de Nederlanders er dan in trappen?

Langzamerhand zijn we deze poppenkast echt een keer ontgroeid. Het geld kan zo veel beter worden gebruikt in de zorg en onderwijs. Maar nee hoor. De constitutionele monarchie moeten kosten wat kost doorgaan, terwijl een republiek of een gewone democratie zonder poppenkast toch echt beter zou passen bij ons.

Maar stiekem houden wij Nederlanders wel van een poppenkast. Anders hebben we natuurlijk niets meer te zeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *