december 31, 2020

Het jaar 2020

Het jaar 2020 voelde als een chagrijnig kind die zo veel plannen had maar ze niet kon uitvoeren, terwijl hij of zij dacht dat het zijn of haar jaar zou worden. Je kent het wel, dat kleine jongetje of meisje dat zo chagrijnig kan kijken dat je alleen maar medelijden met haar of hem kan hebben. Wat je ook doet of probeert het helpt niet. Gekke bekken trekken, een balletje trappen, een kieteldood, een kiekeboe spelletje…het verandert niets. Hij of zij is NIET op te vrolijken en op andere gedachte te krijgen.

Maar mensen zijn creatief, kinderen worden groot en voor alles is een oplossing. Je krijgt twee linkse directe op je gezicht, maar je geeft een winnende uppercut terug en laat de nekklem achterwege omdat je weet dat het niet meer nodig is. Je kent je grenzen en handelt daar ook naar.

En aan alles komt een einde dus ook aan 2020. 2021 is een jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Goed, de enige echte Sinterklaas en James Bond zijn niet meer onder ons en anderhalve meter is een maat die je niet meer aan kunt horen. Maar nieuwe mensen staan op en de meetlat is langer dan 1,5 meter.

Recht je rug en maak nieuwe doelen voor 2021! En ik beloof je één ding: Slechter dan 2020 wordt het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *